Sunday, May 28, 2006

Suun kautta hengittäminen ja muut ihanuudet

Nojoo, olipahan taas lääkärikäynti. Tällä kertaa ukko jopa (!) kuunteli keuhkot ja katteli poskiontelot pelkän kurkkuuntähystelemisten sijaan. Ei kuulemma näkynyt poskiontelontulehdusta mutta "kun eihän nämä laitteet aina näytä ihan kaikkea", ja "annetaan nyt antibioottikuuri kun on kestänyt nuo oireet jo näin kauan". Voe kiesus.

Jossain Espanjassa vissiin on ihan laaja ongelma, että lääkärit määrää antibiootteja liian helposti ja porukka tulee immuuniksi niille. No, sanoisin että Suomessa aletaan kyllä mennä samoille radoille. Varsinkin nuo työterveyslääkärit: käynti max. 10 min, ekalla kerralla kotiin paranemaan, tokalla kerralla varalta antibiootteja. Nooh, eipähän sitten tule sitä poskiontelontulehdusta mikä yleensä tulee, mutta silti olisi hiljalleen ihan kiva selvittää minkä takia sitä Oikeasti sairastelee näin usein. Syön vitamiineja ja kasviksia, urheilen kun en ole kipeä, pesen käsiä vessassa käynnin ja yleisten paikkojen ovenkahvojen koskettelun jälkeen yms. Mitä vielä? Pitäisiköhän ne allergiatestit joista on puhuttu kohta 5 vuotta hiljalleen alkaa tekemään? Pitäisiköhän kuvata poskiontelot että niissä ei jossain sopukassa asu joku ikimätä mikä aina sieltä välillä nostaa päätään? Pitäisköhän tehdä jotain muuta kuin syödä antibioottikuureja monta kertaa vuodessa?

Ainiin, ja nyt sitten muuten hengitellään vissiin suun kautta seuraavat n päivää. Kysäisin sedältä että tuota Nasoliiniahan ei vissiin sais käyttää 10 päivää pidempään, ja se kovasti myönteli, kertoipa jopa että jotkut onnettomat jotka ei ollut uskoneet ja olivat vaan jatkaneet oli saaneet itelleen aikaseksi semmoisen ikinuhan, kun se Naso vaikuttaa jotenki hermopäätteisiin tms. Toivottavasti mie en ole semmoista itelleni hommannut, aika ahkeraan tuota on kyllä tullu käytettyä, mutta ei nyt pitempään kun sen 2 viikkoa kerrallaan kuitenkaan. Duactiakin ois hyvä syödä silleen kuuriluontoisesti, mutta antoi setä armoisasti vielä pari päivää aikaa napsia niitä, että antibiootti alkaa vaikuttaa. Bloody hell, sen ei tarvikaan elää tämän nenän kanssa! Miten tähän suun kautta hengittämiseen tottuu? Miten sitä ens yönä saa nukuttua sitäkään vähää kun ei voi hengittää?

Hidasta tuskaisaa kuolemaa odotellessa...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home